Tuesday, May 21, 2013

sana sini korek-korek

Assalamualaikum...


*** korek-korek***


Hoi . Apsal dok sebut korek-korek dari tadi lagi . Ehh . Jangan salah faham . Korek-korek (bahasa sopan) atau pun orang putih panggil search . Ya . Zaman millenium sekarang  ni, kau korek siket jumpa la info yang kau nak . Korek yang baik-baik sajaaa . Eii . Kalau sebut korek dah macam apa dah . So, kita sebut godek. Apa yang aku riuh sangat pasai godek-godek ni . Haha .

Tengok yang ini.

nampak dak yang aku petakkan tu =="
 Apa motif ? Haa... Bukan hijau haha ialah seorang sister yang menulis novel . Aku pula merupakan salah seorang friendlistnya . Jadi, ini adalah a bigga keterujaan . Huahua.*Sila abaikan keterujaan aku itu.

Back balik topik pasai korek-korek tadi . Nope its sound godek-godek . Ya . Disebabkan aku bakal students ipta , ( InsyaAllah ya ) ada beberapa aja-aja fighting untuk menaikkan  semangat belajar dan jugak santapan rohani yang sudah kekeringan ini.


1) Jangan berangan tanpa ada tindakan. Jangan sekadar berasa hebat pada sangkaan.Buku yang banyak, jangan dijadikan perhiasan sahaja. *series rasa macam tajam juga...  Read here


2) "Ya Allah, cuci otak aku, cuci hatiku, esok aku nak jadi baik, berjaya, ceria, bersemangat, aktif,positif..." *spread the positive ... Read here

3)Blink away the tears, walk forward. Even if the first step hurts, belive that everything will be okay.*dear awak , everything gonna be ok

4) Give your life mumtaz in result .Get a good hardworking , a better thinkful , best fruitage and don't give up! Bukan semata-mata kerana kejayaan tapi mulianya jika BERILMU "*yeah ! Read here

5)Tidakkah engkau melihat bahawa Allah menurunkan air dari langit lalu dengan air itu Kami hasilkan buah-buahan yang beraneka macam jenisnya. Dan di antara gunung-gunung itu ada garis-garis putih dan merah yang beraneka macam warnanya dan ada yang hitam pekat.

Dan demikian di antara manusia, makhluk bergerak yang bernyawa dan hewan-hewan ternak ada yang bermacam-macam warna. Di antara hamba-hamba Allah yang takut kepadaNya hanyalah para ulama’. Sungguh, Allah Mahaperkasa Maha Pengampun

(Al Fatir :27-28)  
*link untuk point yang kelima ini sungguh-sunguh patut dibaca . Biar tercerna akal kita.Allahu..... :')

p/s: All the best untuk dearest reader  tidak kira walaupun dimana stage , status dan jawatan yang dipegang sekarang . May Allah ease our journey ;)

No comments:

Post a Comment