Wednesday, October 22, 2014

physicist maybe ?

Salam alaik peeps

So far with new life dekat uni baru ni tak lah teruk sangat. Yeke?Yelah newlife here macam life kat sekolah dedulu. This biah solehah wa hasanah is the good one. Yet, I still cannot move on from my life before which is more challenging. Dulu, apa yang kau buat orang akan lihat pandang sebab siki-sikit ja appearance macam kau dekat situ. Tapi, kalau kat sini ramai yang sehala satu tujuan macam kau. Jadi cabaran dia tu macam lain sikit kot, Im still searching. But then tetiba rasa nak  share dengan korang what had happen in my life. Huuuu. Tarik nafas bebeh.

Ingat lagi waktu first time upu announce iaitu a few days before program kat sekolah. Jemah memang dah kecut pucat suam muka kakitangan. Then tepat jam dobelas aku terus surf website nak tengok result. Waktu tu memang agak-agak dah nak jem dah, biasalahkan semua sibuk countdown. Jadi bila siap masuk ic dan terpaparlah, universiti bla bla kos fizik gunaan. Whatttt. Waitsemenet, apa fizik gunaan *welling tears* My mum time tu tengah qailullah bangun terpisat-pisat. Kak dah check ka. Aku dah macam sebak memang dramatik gila.Tak pernah-pernah dalam hidup aku nak berkawan baik dengan subjek fizik. Dah dulu habis-habis exam fizik siap berjanji aku takkan mahu berjumpa lagi dengan kamu fizik. Bajet si fizik nak berjumpa dengan aku sangat. At the same time, my friends hantar mesej, what do you got? I told them physics. Wooooo. Congrats Fera tak tahu pulak awak suka fizik. Again crying.

Parents cakap, kak nak pergi sambung mana because I also got offer from unikl in chemical engineering food and technology. Spontaneously I said I want this physics. I donno if I can survive with this but comes to think about it I believe that everything in this world will only happen dengan keizinan dari Allah. Plus words that I got from somewhere that said, " If Allah brought you to it, Allah will bring you through it". Perhaps also this is one of way of Allah helping me because before I dont even have any desire or ambitions that I want to be. Instead of my mum always ask, kakak what do you want to be? What's your aim? What your's plan? I dont have any or may be I have some but I dont have confidence in myself  *mental breakdown*

Tapi, perkara yang menarik kat sini, I have many friends especially kawan kat sekolah dulu walaupun kitorang berbeza course, memang happenig gila. Ada own, kiah, syimuk, cik a, alin wani eton nani umi dan tak dilupakan rasyid. Eheh. And le roomates yang gilos-hilos gila. My new family of AP. Hope our bonding concrete.

Aku tak tahu nak cakap apa pasal course ni. Setakat ni memang rabak otak buat lab report. Tapi aku suka dengan explanation dalam quantum fizik. We will see what will happen next.



Do pray for me. May Allah bless and ease us.

p/s: ayat aku memang outstanding sangat. Mohon memahami --'


KITA SEMUA BAKAL JENAZAH



1 comment: